"Kvalité, design och personlighet är våra ledord. Hos oss får du alltid det bästa på marknaden – tidlöst, modernt eller retro. Du kan även designa dina glasögon efter din egen stil"

Linser

Du som är närsynt, översynt, ålderssynt, astigmatiker eller lite av varje kan så gott som alltid få ett seende i klass med det naturliga med hjälp av linser. Det gäller också dig med torra ögon. Den nya generationens linser känns bara som en droppe vatten. Och de är lika behagliga att bära som det låter. Prova linser redan idag! Men kom ihåg att du också behöver glasögon. Det finns dagar när du är förkyld och dina ögon behöver vila.

 

Vi erbjuder linser från flertalet märken och typer beroende på användning. Vid en linsundersökning görs en noggrann synundersökning för att se vilka styrkor du behöver och en undersökning av ögats yttre delar. Efter undersökningen erbjuds du ett linspaket som är anpassat efter dina ögon. Om du aldrig använt linser förut får du hjälp med hur du sätter i, tar ur, rengör samt en noggrann introduktion av hur du ska använda dina linser. För att säkerställa att linsen passar just ditt öga kallas du till efterkoll efter några veckor.

 

Endagarslinser

Endagarslinser är gjorda för att användas en dag eller vid ett tillfälle och sedan slängas, detta eftersom de inte är motståndskraftiga mot beläggningar. Många som använder endagars-linser växlar mellan kontaktlinser och glasögon men det finns även personer som använder en-dagarslinser varje dag.

 

Månadslinser

Månadslinser är det mest ekonomiska alternativet. En månadslins plockas ur på kvällen, rengörs och förvaras i ett etui och sätts sedan i ögat igen på morgonen efter. Den får endast användas i en månad, oavsett hur många gånger som linsen varit i ögat, eftersom det annars bildas för mycket beläggningar.

Dygnet-runt-linser

En dygnet-runt-lins är gjord av silikon som släpper igenom så pass mycket syre att den kan användas som dygnet-runt-lins upp till 30 dagar

i sträck. Bärtiden kan variera mellan olika linser och alla linsbärare har olika förutsättningar.

 

Multi-focala linser

Med multi-focala linser kan du se lika bra på nära som på långt håll. Det är ett bra alternativ till dig som idag använder progressiva glas. Multi-focala linser har en speciell slipning som gör att över-gången mellan kort och långt avstånd blir mjuk och du slipper onaturliga huvudrörelser.

 

Toriska linser

Toriska linser är till för dig med astigmatism elle brytningsfel. En torisk lins har två olika styrkor som är skapade med böjningar vid olika vinklar. Linsen har även en funktion som gör att linsen hålls på plats när du blinkar eller tittar åt olika håll så att linsen inte roterar på ögat. Priset för toriska linser är högre än för sfäriska.

 

Linsvätskor

Linsvätskor har flera olika användningsområden: sköljning, rengöring, desinfektion samt förvaring. Linsvätska är en viktig del vid hantering av kontaktlinser för dig som inte använder endagars-linser. Alla linser som används mer än en gång måste rengöras och desinfekteras med speciell linsvätska. Linsvätskan hjälper till att hålla linsen klar och fuktig samt behålla kvalitén. God skötsel av sina linser minimerar risken att drabbas av komplikationer eller infektioner.

 

Välkommen in!

Copyright © Kiruna Optik AB